Анестезиологија са реаниматологијом

Анестезиологија је грана медицине која се бави отклањањем бола.

Посао анестезиолога је изузетно важан јер на ефикасност једне операције, поред хирурга јако пуно утиче добра сарадња између пацијента и анестезиолога.

Пре саме операције анестезиолог обавештава пацијента о анестезиолошким поступцима, те на тај начин пацијент бива сигурнији и страху онда нема места. Пацијент је у обавези да каже које све медикаменте узима у својој терапији, алергију на лекове и храну, како би анестезиолог безбедно могао да да одабране лекове приликом анестезирања пацијента.

За коришћење анестезије разликујемо инхалационе анестетике и интравенске анестетике.

Захваљујући анестезији пацијент спава(уколико је тотална анестезија), и не осећа бол, док уколико је у питању локална а код регионалне анестезије неосетљив је само онај део који се третира.
Анестезиолози учествују не само у хируршким интервенцијама већ и приликом извођења ендоскопске дијагностике, попут гастроскопије, колоноскопије, катетеризације и других интервенција.

Реаниматологија је један од најважнијих аспеката рада једног анестезиолога. У реаниматологији се примењују интензивне мере код болесника који су животно угрожени, као што је рецимо застој срца.

У општој болници са породилиштем Геа стоји врхунски тим анестезиолога који брину о својим пацијентима пружајући им најбоље услуге.

Тим лекара који Вам стоји на располагању су:

Миодраг Илић др спец анестезиолог са реанимацијом,

Дејан Димитријевић др спец анестезиологије,

Бранислав Мацут др спец анестетиологије, реаниматологије и интензивне терапије,

Александар Ћирић др спец анестезиологије,

Нада Андјелић др спец анестезиолог са реаниматологијом,

Кристина Шуваковић др спец анестезилогоје са реаниматологијеом,

Наташа Несторов др спец анестезиологије са реаниматологијом,

Јасмина Пејаковић др спец анестезиологије са реаниматологијом,

Наоми Ђилвеси Холо др спец анестезилогије са реаниматологијом.

sr_RS